15:45
Академічний обмін триває! Доцент КГФП Юлія Лабецька прочитала лекцію грецьким студентам

В рамках програми академічного обміну між Фракійським університетом імені Демокрита (Грецька республіка) та МДУ в неділю, 14.11.2021 р. в.о. завідувача кафедри грецької філології та перекладу, доцент Юлія Лабецька провела онлайн-лекцію для студентів грецького ЗВО, які навчаються за магістерською освітньо-професійною програмою «Країни Причорномор’я та еллінізм», на тему «Грецька мова та освіта в Україні». Лекція відбулася на платформі Teams, супроводжувалася презентацією і пройшла в інтерактивному форматі, оскільки передбачала діалог між лекторкою та аудиторією.

Частина здобувачів освіти з Греції разом з куратором знаходилися в навчальній аудиторії, з якої велася трансляція (оскільки наразі в Греції освітній процес здійснюється в оффлайн-форматі), інші приєдналися до онлайн-лекції індивідуально. Студенти вивчають системи освіти різних країн, тому лекція викликала жваву дискусію. Слухачів особливо зацікавили особливості новітніх українських реформ у галузі освіти, а також питання грекомовної освіти представників грецької етнічної спільноти України.


Від Фракійського університету привітала лекторку та всіх присутніх Марія Димасі, професорка кафедри мови, літератури та культури країн Причорномор’я, яка наголосила на важливості подібних академічних обмінів та позитивних результатах співпраці з Маріупольським державним університетом.


Зокрема, було повідомлено, що наразі розпочала своє навчання за магістерською програмою «Психопедагогічні, дидактичні та міжкультурні підходи в гуманітарних науках» за грантом від грецького університету студентка МДУ, магістрантка спеціальності «Філологія. Переклад (новогрецька)» Крістіна Дженчако.


Сторони також обговорили план подальшої співпраці, зокрема, пані Димасі пообіцяла прочитати онлайн-лекції для студентів кафедри грецької філології та перекладу МДУ з методики викладання новогрецької мови та літератури.

Переглядів: 276 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0