16:10
Американські студенти розповіли членам гуртка «Encounters» МДУ про святкування Дня Подяки

Студенти Маріупольського державного університету практикували навички розмовної англійської під час чергового засідання студентського гуртка «Encounters», який працює на базі кафедри теорії та практики перекладу під керівництвом доцента Олени Пефтієвої.

Цього разу засідання було присвячене Дня Подяки (Thanksgiving day), яке відзначають щороку в четвертий четвер листопада у Сполучених Штатах, Канаді і багатьох інших країнах.


Про історію Дня Подяки першокурсникам та магістрам спеціальності «Переклад (англійська)» розповіли студенти Університету Бріґама Янґа Брайан Уільямс (штат Техас) та Ноа Хабдон (штат Вашингтон). З-поміж іншого, учасники засідання дізналися, що це свято пов’язане переважно із закінченням сільськогосподарських робіт і від початку було днем подяки за благословення врожаю попереднього року.


Також під час спілкування з носіями англійської мови студенти МДУ вивчили низку фразеологізмів, пов’язаних із святкуванням Дня Подяки, і попрактикували вимову, пригадуючи події зі свого життя, за які вони вдячні.


Засідання гуртка «Encounters» проходять раз на місяць. Усі охочі узяти участь в англомовних дискусіях можуть звертатися на кафедру теорії та практики перекладу МДУ за адресою: пр. Будівельників, 129, каб. 303, або за телефоном (0629) 58-82-05.


Підпишіться на телеграм-канал t.me/mdu_mariupol і першими дізнавайтеся найцікавіші новини МДУ

Переглядів: 302 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0