16:40
Брати Люм’єр та «ефект Кулєшова»: студенти МДУ дізналися про історію кінематографа

Члени студентського наукового товариства «Фагост» Маріупольського державного університету дізналися про зародження кінематографа та познайомилися з художніми прийомами кіномистецтва. Засідання проходило 29 березня у центрі «Вікно в Америку».

Керівник товариства, старший викладач кафедри слов’янської філології і перекладу Олена Педченко розповіла про вклад братів Люм'єр у становлення кінематографу, показала перші документальні й ігрові стрічки та познайомила студентів-слов’яністів з різними прийомами зйомок, які використовували свого часу великі режисери. Наприклад, особливу увагу Олена Педченко приділила особливостям кадрування, які використовував режисер Лев Кулєшов. Такий прийом монтажу увійшов до історії і теорії кінематографа під назвою «ефект Кулєшова».


Застосувати набуті знання на практиці члени товариства зможуть при виконанні соціального міні-проекту «Світ навколо мене», який реалізується у межах роботи СНТ. У рамках проекту студенти мають зняти короткометражний фільм, що осмислює сучасну реальність. 


Студентське наукове товариство «Фагост» створене на кафедрі слов’янської філології і перекладу восени 2018 року з ініціативи студентів спеціальності «Середня освіта. Мова і література (російська)», які висловили бажання займатися не тільки дослідженнями літератури, а й кінематографа, вивчати історію розвитку кіно, проблеми сценарної справи та екранізації літературних творів.

 

Читайте такожСтуденти МДУ зустрілися зі знімальною групою фільму «Сквот32»

Кадр з першого в історії фільму «Вихід робітників з фабрики» (1895), Огюст і Луї Люм'єр

Перший в історії постер до фільму. «Политий поливальник» (1895), Огюст і Луї Люм'єр

Переглядів: 327 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0