13:51
Цикл освітньо-методичних семінарів для викладачів КГФП за підтримки грецьких партнерів

Протягом тижня, з 25 по 29 жовтня 2021 р., викладачі кафедри грецької філології та перекладу брали участь в циклі освітньо-методичних семінарів для викладачів новогрецької мови як іноземної/другої, який було організовано за підтримки Федерації грецьких товариств України, Координаційного офісу з питань грецької освіти та Фракійського університету імені Демокрита (Греція).

Доповідачами серії освітньо-методичних семінарів виступили грецькі освітяни – Dr Спірос Кіоссес, член викладацького складу кафедри грецької філології Фракійського університету імені Демокрита, фахівець у галузі творчого письма, сучасної грецької літератури, дидактики літератури, Марія Міціякі, викладачка Фракійського університету імені Демокрита, фахівець у галузі методики викладання іноземної мови, лінгводидактики, Марія Косміду, координаторка закладів середньої освіти Ному Родопіс (Греція) та Dr Зої Гавриіліду, проректор Фракійського університету імені Демокрита (Греція), професор кафедри грецької філології.


До семінару приєдналися більше 70 учасників – вчителів загальноосвітніх шкіл та викладачів ЗВО України, де вивчається новогрецька мова, зокрема Києва, Одеси, Львова, Харкова, Маріуполя та прилеглих сіл тощо.


У перший день перед початком циклу семінарів зі словами привітання до учасників звернулись зав. відділом освіти ФГТУ, заст. голови ФГТУ Олена Добра, координатор з питань грецької освіти Іліас Іоаннакіс, проректор Фракійського університету імені Демокрита, проф. Зої Гавриіліду.


Першу доповідь С. Кіоссеса було присвячено актуальному питанню викладання іноземної літератури, зокрема новогрецької. Було запропоновано ряд оригінальних видів діяльності, які сприяють закріпленню теоретичних уявлень, надаючи можливості учням та студентам для творчого читання та письма.


Інформативним виявився виступ Марії Міціякі під час другого семінару, яка акцентувала увагу на важливості комунікативного підходу у викладанні новогрецької мови.


Тему освітньої технології інклюзивного навчання, яка передбачає навчання й виховання дітей та підлітків з особливими потребами у звичайному навчально-виховному закладі, де створені відповідні умови для забезпечення максимальної ефективності навчального процесу розкрила Марія Косміду, виступ якої відбувся на третій день проведення семінарів.


Заключний семінар на тему «Викладання новогрецької мови як мови спадщини» проректора Фракійського університету проф. Зої Гавриіліду було присвячено особливостям викладання новогрецької мови як мови спадщини та іноземної мови. Доповідачка торкнулась проблем викладання новогрецької мови, та підкреслила значення того, що мова повинна передаватись з покоління в покоління, зазначила параметри вивчення успадкованої мови. Учасники семінару зазначили факт існування такого мовного різновиду, як румейська мова / діалект на теренах українського Приазов’я, та висловили надію на спільні зусилля шкіл та університетів у його збереженні.


У процесі обговорення учасники розглядали питання щодо основних тактик та стратегій навчання новогрецької мови, основних труднощів викладання новогрецької мови як другої або іноземної учням загальноосвітніх шкіл та студентам філологічних спеціальностей університетів


Учасники освітньо-методичних семінарів високо оцінили якість представленого теоретичного та практичного матеріалу та корисність для застосування у власній професійній діяльності.


За результатами участі у семінарі учасники отримють сертифікати про підвищення кваліфікації.


Викладачі кафедри висловлюють щиру подяку організаторам заходу, заст. голови ФГТУ, зав. відділом освіти пані Олені Добрій, координатору з питань грецької освіти при Генконсульстві Греції в м. Маріуполі п. Іліасу Іоаннакісу та проректору Фракійського університету імені Демокрита (Греція), професору філології Зої Гавриіліду.

Переглядів: 325 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0