22:23
Дні греків Приазов’я: презентація дослідження викладача новогрецької мови Ефі Макрі

21 листопада викладач Координаційного офісу з питань грецької освіти при Генеральному консульстві Греції в Маріуполі Ефі Макрі провела відкриту лекцію на факультеті грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету. Вона презентувала результати свого дослідження на тему «Викладання грецької мови в навчальних та культурних закладах Маріуполя».

Дослідниця відзначила важливість вивчення новогрецької мови, бо вона об’єднує грецьку діаспору по всьому світу. У той же час збереження урумського і румейського діалектів сприяє усвідомленню етнічної приналежності греків Приазов’я.


Під час наукової роботи дослідниця вивчила велику кількість першоджерел, які надали Маріупольський краєзнавчий музей, Федерація грецьких товариств України та МДУ. У процесі дослідження вони були перекладені грецькою мовою і, таким чином, введені у науковий обіг. Допомогу у перекладі матеріалів, які мають велику наукову цінність, надали викладачі кафедри грецької філології та перекладу і студенти спеціальності «Переклад (новогрецька)». 
 

Ефі Макрі подякувала викладачам і студентам факультету грецької філології та перекладу за допомогу у дослідженні та окреслила його актуальність для сучасної грецької педагогіки й організації викладання грецької мови у численній грецькій діаспорі.


Читайте також: Дні греків Приазов’я: у МДУ вшанували пам'ять письменника Георгія Костоправа

Переглядів: 314 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0