22:17
Дні греків Приазов’я: у МДУ вшанували пам'ять письменника Георгія Костоправа

20 листопада на факультеті грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету відкрився VI Тематичний цикл заходів «Дні греків Приазов’я», націлений на популяризацію матеріальної і духовної культури, мови та літератури греків Приазов'я серед молоді регіону.

Організатором культурного проекту виступає кафедра грецької філології та перекладу за підтримки Генерального консульства Грецької Республіки в Маріуполі, Федерації грецьких товариств України і Маріупольського товариства греків.


Дні греків Приазов’я відкрив захід у форматі літературної вітальні, присвячений 115-й річниці із дня народження відомого письменника, поета і драматурга, засновника національної літератури Греків України Георгія Костоправа. Присутніх привітали Генеральний консул Греції в Маріуполі Елені Георгопулу, проректор з науково-педагогічної роботи МДУ, доцент Ірина Петрова, завідувач відділу освіти ФГТУ Олена Добра, голова Маріупольського товариства греків Надія Чапні та директор Малоянисольської ЗОШ імені Василя Балабана Валентина Темір. 


Студенти факультету грецької філології та перекладу підготували презентацію, в якій висвітлили основні віхи життя і творчості Георгія Костоправа. Учні Малоянисольської ЗОШ імені Василя Балабана виступили з виставою за твором Георгія Антоновичем, написаним румейським діалектом. Також школярі та студенти прочитали вірші Георгія Костоправа, а його односельчанин Василь Папазов продекламував свій вірш-присвяту видатному поету.


Наприкінці заходу відбулося нагородження учасників і призерів конкурсу малюнків «Калімера, зісімо!», в якому взяли участь учні закладів освіти і художніх шкіл регіону. Учасникам запропонували представили своє бачення творчості Георгія Костоправа за допомогою засобів образотворчого мистецтва.


Результати конкурсу оголосила голова оргкомітету, завідувач кафедри грецької філології та перекладу, доцент Юлія Жарікова. Переможці та учасники отримали сертифікати і заохочувальні призи.


Програма Днів греків Приазов’я


Читайте також: У МДУ презентували освітні можливості для учнівської молоді з грецької громади

Переглядів: 310 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0