12:57
До Міжнародного дня перекладача у МДУ провели англомовний квест

До Міжнародного дня перекладача кафедра теорії та практики перекладу Маріупольського державного університету організувала інтелектуальний квест з англійської мови та практики перекладу.

У заході узяли участь шість команд, у складі яких були студенти I-II курсу спеціальності «Переклад (англійська)» та учні 10-11 класів загальноосвітньої школи № 18.


На території університету були зашифровані шість станцій з фонетики, лінгвокраїнознавства, давньоанглійської мови, фразеології, сучасного сленгу та практики перекладу фільмів. Орієнтуватися учасникам допомагала спеціально розроблена мапа.


На кожній станції студентів і школярів зустрічали викладачі кафедри та магістранти, які перевіряли знання. Наприклад, на станції «Давньоанглійська мова» учасники повинні були спробувати себе у ролі англо-саксонців і співвіднести сучасні та давньоанглійські дієслова й іменники.


На станції «Лінгвокраїнознавство» учасників очікували завдання з історії культурних споруд Лондона. Також їм було необхідно вгадати за фотографіями сучасну і середньовічну архітектуру в Англії та Шотландії. За правильні відповіді учасники отримували друковані монети із зображенням королеви Єлизавети ІІ.


За підсумками квесту перемогу здобула команда 11 класу ЗОШ № 18. Всі учасники отримали грамоти і солодкі подарунки.

Переглядів: 317 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0