11:51
Доцент МДУ Юлія Жарікова відвідала США у рамках молодіжного фестивалю Всепонтійської федерації

Завідувач кафедри грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету, доцент Юлія Жарікова взяла участь у XII щорічному молодіжному фестивалі Всепонтійської федерації, який проходив з 20 по 27 червня у місті Норволк (США). Викладач МДУ виступила в якості представника від України у складі Всесвітнього координаційного комітету понтійськоі молоді.

Фестиваль організований Всепонтійською федерацією США і Канади. Захід об’єднав представників грецької молоді з Америки, Австралії, Греції, Кіпру, Германії, Грузії, Арменіі, України та інших країн. Серед учасників була і випускниця Маріупольського держуніверситету Вікторія Кравченко, яка представляла Координаційну раду молоді Ради греків зарубіжжя («ΣΑΕ») країн Причорномор'я і Центральної Азії.


У рамках фестивалю учасники відвідали понтійське товариство «Понти» у місті Норволк, Генеральне консульство Грецької Республіки у Нью-Йорку, зустрілися з Генконсулом Констандиносом Кутрасом і Послом Греції в Організації об’єднаних націй Марією Теофілі, взяли участь у різноманітних воркшопах.


За результатами візиту до США представники грецької діаспори розпочали підготовку до проведення III Всесвітнього з'їзду понтійськоі молоді, який проходитиме у червні 2020 року у місті Салоники (Греція). Нагадаємо, що у II Всесвітньому з'їзді брали участь студенти факультету грецької філології та перекладу МДУ.

Переглядів: 300 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0