20:20
Доцент МДУ Олена Пефтієва відвідала Афінський університет за програмою Erasmus+

Доцент кафедри теорії та практики перекладу Маріупольського державного університету Олена Пефтієва прочитала курс лекцій в Афінському національному університеті імені Каподистрії. Викладач вирушила до Греції у рамках програми академічної мобільності Erasmus+.

З 26 по 30 березня доцент МДУ читала лекції з дискурсивного аналізу для магістрантів-філологів. Курс був факультативним, а група налічувала двадцять зацікавлених студентів.


На лекціях були присутні професори університету Елені Панаретоу, Амалія Мозер, Евангелос Інцидіс та Фотіні Апостолакі, що дало змогу продовжувати обговорення лінгвістичних питань після занять. На прохання колег Олена Пефтієва передала їм презентації своїх лекцій. Зустрічі і дискусії із грецькими філологами завершилися домовленістю про подальшу співпрацю у рамках проведення спільних наукових конференцій і досліджень.


Керівництво Афінського національного університету імені Каподистрії дало високу оцінку діяльності Маріупольського державного університету і, зокрема, ректора Костянтина Балабанова з популяризації грецької мови та культури і розвитку елліністичних досліджень.

 

Читайте також: Старший викладач МДУ Віра Хоровець забезпечувала переклад для іноземних спостерігачів під час виборів

Переглядів: 322 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0