12:10
Еразмус+: магістрантка МДУ Ірина Білоусова протягом семестру вивчала грецьку в Афінському університеті

Магістрантка спеціальності «Переклад (новогрецька)» Маріупольського державного університету Ірина Білоусова протягом семестру навчалася в Афінському національному університеті імені Каподистрії – провідному закладі вищої освіти Греції.

Стажування тривало з лютого по липень 2019 року у рамках програми міжнародної мобільності Еразмус+. У програмі з вивчення грецької мови, історії та культури брала участь молодь з Європи та Азії.


Перші два місяці студентка МДУ відвідувала уроки грецької. Результати підсумкового тесту показали, що Ірина володіє мовою на високому рівні (Г1 & Г2). Вона говорить, що це були дуже веселі, дотепні і не стресові уроки. Також велику роль у вдосконалені рівня володіння грецькою та англійською мовами зіграло спілкування з інтернаціональними студентами.


Ірина Білоусова вивчала в Афінському університеті порівняльну філологію та літературу. Вона зазначає, що теоретичні заняття не обмежувалися звичайним конспектуванням, а супроводжувалися бурхливими обговореннями з наведенням прикладів і висловлюванням власної точки зору. А семінари походили на дружню зустріч з невимушеною бесідою, їжею та напоями.


Магістрантка МДУ відвідувала заходи від Афінського університету, спрямовані на знайомство з Грецією та налагодження дружніх відносин між студентами. Протягом стажування вона відвідала відомі історичні пам’ятки Афін: Акрополь, храм Гефеста, храм Зевса Олімпійського, Пагорб Філопаппу або Пагорб Муз, Римську агору, холм Лікавітос та низку музеїв. Також учасники програми брали участь у виїзних екскурсіях до мису Суніон, монастирів Метеори, першої столиці Греції – Нафпліон, давньогрецького міста Дельфи.


Улюбленими місцями відпочинку для молоді стали кінотеатри під відкритим небом. Проте найбільше Ірині запам’яталися стародавні храми, зокрема у Дельфах.


Перебуваючи в Греції, студентка МДУ знайомила своїх «колег» по програмі з культурою та історією України.


Під час стажування Ірина займалася написанням двох наукових робіт – розглядала монографію Зигмунда Фрейда «Тлумачення сновидінь» під призмою теорії літератури та робила порівняльний аналіз творчості Олександра Пушкіна і Тараса Шевченка. По завершенні навчання вона захистила свої дослідження й отримала сертифікат про успішне проходження курсу.

Переглядів: 320 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0