15:50
Генеральний консул Греції в Маріуполі зустрівся зі студентами МДУ

17 жовтня у Маріупольському державному університеті відбулася зустріч Генерального консула Грецької Республіки в Маріуполі Грігоріоса Тассіопулоса зі студентами факультету грецької філології.

Дипломата представив ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр в Маріуполі Костянтин Балабанов. У заході взяли участь викладачі, студенти II-IV курсів та магістри спеціальностей «Середня освіта. Мова і література (новогрецька)», «Філологія. Мова і література (новогрецька)», «Філологія. Переклад (новогрецька)».


З ініціативи пана Тассіопулоса зустріч проходила у форматі діалогу грецькою мовою. Спілкуючись зі студентами Генеральний консул звернув увагу на сучасні виклики, що стоять перед майбутніми фахівцями, та важливість розвитку критичного мислення. На його думку, життя сучасної людини зосередилося в Інтернет-просторі, тому головним завдання освіти є навчити студентів перевіряти інформацію, знаходити істину. Крім того, людині необхідно мати власну думку, дотримуватися її та захищати.


Учасники зустрічі обговорили всесвітню історію, античну філософію, грецьку літературу, міжнародні відносини та проблеми сучасного суспільства.


Наприкінці заходу пан Тассіопулос запропонував студентам самостійно обрати теми для обговорення у рамках майбутніх зустрічей.

Переглядів: 315 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0