16:30
#Greek_language_challenge: МДУ проводить акцію до Всесвітнього дня грецької мови

До Всесвітнього дня грецької мови, який святкується 9 лютого, кафедра грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету у співпраці з Координаційною радою молоді Ради греків зарубіжжя («ΣΑΕ») країн Причорномор'я і Центральної Азії та Всесвітнім координаційним комітетом понтійської молоді проводить Всесвітню акцію #Greek_language_challenge #it_is_cool_to_speak_greek.

У зв'язку з проведенням челенджа грецький телеканал Open TV запросив до студії завідувача кафедри грецької філології та перекладу, доцента Юлію Жарікову. Вона розповіла про виникнення акції та умови її проведення.


Для участі необхідно записати відео, промовивши п’ять слів, які грецька мова подарувала світу: демократія (δημοκρατία), філософія (φιλοσοφία), технологія (τεχνολογία), гармонія (αρμονία), енергія (ενέργεια). Зроблений запис слід опублікувати на власній сторінці у Facebook або Instagram із відповідними хештегами.


До челенджа вже долучилися учасники з України, Греції, Азербайджану, Молдови, Узбекистану, Грузії, Вірменії, Німеччини, США та інших країн. Акція триватиме до 15 лютого.


Під час ефіру телеведучі наголосили на тому, що Маріупольський держуніверситет є потужною базою для вивчення новогрецької мови в Україні. Телеведучий Іорданідіс Хасапопулос розповів, що відвідував МДУ у складі делегації під час візиту Президента Греції Константіноса Стефанопулоса до університету. Він зазначив, що у місті проживає численна грецька діаспора, де люди з любов’ю розмовляють грецької мовою, а університет проводить велику роботу для популяризації її вивчення.

Переглядів: 334 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0