20:54
Греки Маріуполя відзначили День національного відродження Греції у МДУ

Для Греції та всесвітньої грецької діаспори 25 березня 1821 року  найзначніша дата в історії. Цей день став початком важкого і жертовного шляху до свободи, збереження національної гідності та самоповаги. Тому зараз грецький народ особливо тепло і радісно святкує День своєї незалежності.  

22 березня в актовій залі Маріупольського державного університету відбувся урочистий концерт, присвячений святкуванню 198-ої річниці Дня незалежності Греції. Організаторами заходу виступили Генеральне консульство Греції у Маріуполі, Федерація грецьких товариств України, Маріупольське товариство греків і Маріупольський державний університет.


З вітальним словом до присутніх звернулися голова Федерації грецьких товариств України Олександра Проценко-Пічаджи, Генеральний консул Грецької Республіки в Маріуполі Елені Георгопулу, секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма, ректор Маріупольського державного університету, професор, Почесний Генеральний Консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов та радник голови Донецької облдержадміністрації, проректор з міжнародних зв'язків МДУ Микола Трофименко.


У своїх виступах організатори та почесні гості відзначили, що 25 березня особлива святкова дата, шанована греками усього світу. Вона є уособленням слави грецького народу, символом його національного відродження і перемоги за незалежність.


На урочистому заході з нагоди святкування Дня незалежності Греції виступили кращі солісти і творчі колективи МДУ, Маріуполя і Приазов'я. За традицією хор університету заспівав гімни України та Греції на початку заходу, народний асамбль танцю «Промінь» подарував гостям запальний грецький танок, а студенти факультету грецької філології та перекладу підготували театралізовані сценки, присвячені історії свята.


Також у рамках святкового заходу відбулося спеціальне погашення поштових марок «Національні меншини в Україні. Греки», яке проходило за участі заступника директора Донецької дирекції ПАТ «Укрпошта» Юрія Карпенка. До відзначення Дня національного відродження Греції «Укрпошта» випустила художній немаркований конверт і чотири  поштові  марки з сюжетом: «Церква Івана Предтечі. м. Керч, АР Крим», «Пряля», «Танок «Серра» і «Великдень». Автор сюжетів на марках, конвертів і штемпелів – заслужений художник України Микола Кочубей.


Конверти з погашеними марками отримали Донецька облдержадміністрація, Маріупольська міська рада Генконсульство Греції у Маріуполі, Федерація грецьких товариств України, Маріупольське товариство греків та МДУ.

 

Читайте також: У МДУ визначили кращих майстрів усного та писемного перекладу з новогрецької

Переглядів: 322 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0