17:22
Кафедра грецької філології та перекладу провела онлайн зустріч з відомим українським поетом і перекладачем Василем Степаненком

10 листопада 2020 в рамках занять з Історії новогрецької літератури відбулася онлайн зустріч студентів філологів і перекладачів грецької мови, а також викладачів кафедри грецької філології та перекладу з відомим українським поетом і перекладачем, лауреатом державної премії імені Максима Рильського за кращий переклад іноземної літератури на українську мову 2016 р., добрим другом кафедри В.І. Степаненком.

Свою трудову діяльність Василь Іванович розпочав у якості синхронного перекладача та вчителя української мови і літератури, потім працював ведучим редактором у Державному комітеті у справах видавництв, поліграфії і книжкової торгівлі, головним редактором видавництва «Мистецтво» та ін.


Під час зустрічі Василь Іванович поділився секретами професії перекладача, а також розповів докладніше про свою роботу над перекладом на українську мову всесвітньо відомої грецької епічної поеми епохи Середньовіччя "Еротокрит" В. Корнароса. Зустріч пройшла в дружній атмосфері і мала формат теплої бесіди. Надалі за ініціативи та підтримки кафедри грецької філології та перекладу подібні тематичні зустрічі стануть традиційними.

Переглядів: 262 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0