08:43
Лектор університету UNICAF Ісаак Пападопулос прочитав онлайн-лекцію для студентів кафедри грецької філології та перекладу

Кафедра грецької філології та перекладу МДУ, яка активно розвиває наукові та академічні зв’язки з провідними ЗВО Греції та Кіпру, продовжує цикл онлайн-зустрічей з викладачами та онлайн-лекції для студентів кафедри в межах обміну досвідом та знаннями в умовах дистанційної освіти. В четвер, 29 квітня о 12.10, відбулася онлайн-лекція з прикладної лінгвістики пана Ісаака Пападопулоса, доктора прикладної лінгвістики, лектора університету UNICAF на тему «Аргументоване мовлення в початковій школі: дослідження, аналіз мовлення та практика викладання».

Пан Пападопулос також за сумісництвом працює в Європейському університеті Кіпру, де викладав курс з прикладної лінгвістики, викладання мов та її міжкультурних аспектів, а також співпрацював з Університетом Тирана в Албанії та Київським університетом імені Бориса Грінченка в Україні.


Лектор презентував результати свого власного дослідження, висвітленого у кандидатській дисертації, над якою від працював на філософському факультеті Салонікського університету імені Аристотеля в галузі риторики та аргументації під час вивчення письмової мови грецькими учнями початкових класів. Тема дослідження писемного аргументованого мовлення учнів, є вельми актуальною для сучасної гуманітарної науки, яка дедалі більше уваги приділяє вивченню прагматичних аспектів у методиці викладання.


Дослідник закликав студентів проводити власні дослідження прагматологічних аспектів лінгвістики, зокрема, стратегій аргументованого мовлення, наголосивши на важливості дослідження таких форм вербального людського спілкування. Після закінчення лекції відбулося жваве обговорення й було запропоновано провести спільне дослідження, що стосується використання стратегій аргументованого мовлення студентів молодших курсів.

Переглядів: 250 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0