14:03
МДУ долучився до святкування 102 річниці з Дня Незалежності Республіки Польща та провели заходи культурно-просвітницької спрямованості

11 листопада, у перший день святкування, студенти кафедри слов’янської філології та перекладу та студенти кафедри культурології та інформаційної діяльності (польську мову вивчаються як другу іноземну) брали участь в орфографічному конкурсі. Було запропоновано написати диктант польською мовою «Droga do niеpodległości» про шлях та становлення Республіки Польща як незалежної країни.

Згодом у студентів був час на перевірку тексту. До слова, за грамотність можна було посісти призові місця та отримати подарунки. Для цього потрібно було сфотографувати свій диктант і надіслати на адресу електронної пошти організаторів. Це можна було зробити протягом часу після написання.


12 листопада студенти кафедр СФП та КІД здійснили віртуальну подорож до сучасної Польщі. Під час проведеної відеолекції учасники мали змогу зануритися у дивовижну атмосферу європейської країни, побачити найвидатніші та найвеличніші польські міста, «доторкнутися» до адміністративної та культурної столиць краю (Варшава й Краків), познайомитися з національними символами, традиціями, кухнею та визначними історичними пам’ятками Республіки Польща.


13 листопада під час зустрічі студенти подивилися презентацію, відеоматеріали з польських засобів масової інформації та дізналися, як власне поляки святкують День незалежності. Побачили, які культурні заходи проходять у цей день: військово-історичний парад, урочистий марш, музичні концерти, вистави, біг незалежності тощо.


Також відбулося підбиття підсумків орфографічного конкурсу та нагородження переможців.


І місце посіла Харачура Анна студентка спеціальності «Філологія. Переклад (українська, російська, польська), ІІІ курс;

ІІ місце посіла Дзевицька Вікторія, студентка спеціальності «Філологія. Переклад (українська, російська, польська), ІІ курс;

ІІІ місце посіла Христофорова Софія, студентка спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», ІІІ курс.

Переможці конкурсу нагороджені дипломами та призами, а учасники – сертифікатами за активну участь. Усі зустрічі були організовані та проведені дистанційно, на платформі Zoom старшим викладачем кафедри СФП Ганною Масловою.

Переглядів: 343 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0