14:26
МДУ налагоджує партнерські відносини з грецькими освітніми закладами

Завідувач кафедри грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету, доцент Юлія Жарікова отримала грант у рамках програми House of Europe, що фінансується Європейським Союзом. Завдяки гранту викладач відвідала Салоніки для налагодження партнерських відносин із закладами вищої освіти Греції.

Юлія Жарікова провела ряд зустрічей із керівництвом та співробітниками Салонікського університету імені Аристотеля для обговорення можливості підписання договору про співробітництво та надання грантів мобільності Еразмус+ від одного з найавторитетніших університетів Греції.


Під час зустрічі з першим проректором, професором Дімітріосом Ковеосом, я розповіла про діяльність Маріупольського держуніверситету і факультету грецької філології та перекладу. Він із зацікавленням слухав про грецьку діаспору в Маріуполі та про велику роботу, яку проводить МДУ для популяризації грецької мови та культури. Професор підтримав ініціативу щодо підписання договору про співпрацю. Проєкт угоди вже обробляється відділом міжнародних відносин. Після засідання спеціального комітету, який розглядає питання співпраці з іноземними університетами, буде прийняте відповідне рішення про підписання.


Співпраця між університетами надасть нові можливості для викладачів підвищувати кваліфікацію на базі Школи грецької мови Салонікського університету імені Аристотеля. У свою чергу, студенти зможуть покращувати рівень володіння новогрецькою у рамках навчальних програм школи та, зокрема, у рамках програми «Ясон».


Також Юлія Жарікова зустрілася з керівництвом Університету Західної Македонії для обговорення подальшого співробітництва у рамках чинного договору між університетами.

Переглядів: 346 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0