10:17
МДУ отримав книги від Генерального консульства Грецької Республіки

Близько 80 екземплярів книг грецькою мовою поповнили фонд бібліотеки елліністичних студій імені Костянтиноса Левендіса Маріупольського державного університету. Такий подарунок університету зробило Генеральне консульство Грецької Республіки в Маріуполі.

Пані Генеральний консул Елені Георгопулу презентувала наукову та художню літературу з Афінської академії, Національної бібліотеки Греції та Національного книжкового центру Греції. Вона побажала студентам МДУ використовувати книги не лише для отримання знань, а й для розвитку навичок критичного мислення.


Ректор Маріупольського держуніверситету, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов подякував Елені Георгопулу за вагомий внесок у поповнення бібліотеки, якою активно користуються студенти різних факультетів МДУ, а також студенти і дослідники з інших університетів України.


Бібліотека елліністичних студій імені Костянтиноса Левендіса створена на факультеті грецької філології та перекладу у 2006 році за підтримки Фонду «Анастасіос Г. Левендіс» (Кіпр). На сьогодні вона вміщує понад 17 000 книг новогрецькою, англійською, німецькою, італійської, латинською мовами, у тому числі рідкісні екземпляри з особистої бібліотеки директора Фонду Хараламбоса Бакірдзіса.

Переглядів: 323 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0