15:08
Міжвузівський науковий семінар "Література в крос-культурній перспективі"

8 лютого 2022 року почав роботу довгоочікуваний Міжвузівський науковий семінар «Література в крос-культурній перспективі» за участю професора Д.Клейтона (Оттавський університет, Канада), організатором якого виступила кафедра слов’янської філології та перекладу МДУ.

Перше засідання, яке пройшло у день пам'яті Олександра Пушкіна, було присвячене проблемі перекладу його творів англійською мовою. Даглас Клейтон, один із відомих пушкіністів, розповів дуже цікаві факти з життя поета, на прикладі найвідомішого вірша О.Пушкіна «Невільник» продемонстрував різницю підходів до перекладу художнього твору та презентував свій варіант вірша англійською мовою.


Продовжив семінар професор кафедри слов’янської філології та перекладу Володимир Звиняцьковський з розповіддю про «реальний коментар» та про його роль у створенні адекватного перекладу художнього твору.


Зустріч завершила жвава дискусія уважних слухачів, серед яких були вчителі російської, англійської мови і зарубіжної літератури ЗЗСО м. Маріуполя, студенти та викладачі МДУ і ЗНУ.


Наступне засідання заплановане на початок березня і буде присвячене питанням про те, як сучасні жінки-письменниці розхитують «чоловічий жанр» (на прикладі творів О.Токарчук «Бігуни», С.Алексієвич «У війни не жіноче обличчя» та Еліс Манро «Втікачка»).


Запис семінару можна подивитися за посиланням.

Переглядів: 239 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0