09:50
На факультеті грецької філології та перекладу розпочалась Декада студентської науки 2021

10 березня 2021 року на факультеті грецької філології та перекладу відбулось дистанційне Пленарне засідання Декади студентської науки 2021. З вітальним словом та побажаннями продуктивної роботи звернулись до учасників засідання декан факультету грецької філології та переклпду Шепітько Світлана Віталіївна, завідувачка кафедри грецької філології та перекладу Жарікова Юлія Валентинівна, завідувачка кафедри слов'янської філології та перекладу Педченко Олена Василівна та завідувачка кафедри теорії та практики перекладу Смирнова Марія Сергіївна, яка вела Пленарне засідання.

Марія Сергіївна ознайомила аудиторію з планом заходів Декади 2021 року надала слово студенткам факультету для презентації результатів наукових досліджень. З доповідями виступили Челпанова Аліна, студентка 3 курсу ОП "Філологія. Переклад (новогрецька)" та Чулкова Станіслава, студентка 4 курсу ОП "Філологія. Мова та література (російська)".


Після Пленарного засідання провели офлайн роботу наукові секції, які зібрали 38 учасників: актуальні проблеми грецької філології, термінологія та переклад, актуальні проблеми славістики та перекладознавства, актуальні проблеми перекладознавства та порівняльних студій. Керівники секцій відмітили достатньо високий рівень підготовленості доповідачів, тематичну різноманітність, широту проблематики, яка свідчила про різнобічни наукові інтереси студентів.


Доповіді, які отримали високу оцінку експертних комісій на секціях, були відмічені грамотами та дипломами. Крім того, на секціях відбулось вручення дипломів переможцям І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 2021, переможцям І туру конкурсу реферативних досліджень та І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей.

Переглядів: 246 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0