14:30
Нові наукові горизонти: академічна спільнота МДУ отримла доступ до ресурсу ScienceDirect

Маріупольський державний університет отримав річний доступ до повнотекстової бази даних ScienceDirect міжнародної компанії Elsevier за кошти держбюджету.

ScienceDirect – це один із найбільших онлайн-ресурсів наукової спрямованості, який нараховує понад 28 тисяч електронних книг, 6500 серійних і довідкових томів видань, 200 довідників і підручників та більше 5000 журналів відкритого доступу.


Для ознайомлення з контентом, пошуковими можливостями та налаштуваннями доступу до бази Міністерство освіти і науки України разом з компанією Elsevier проводить низку навчальних вебінарів. Викладачі та співробітники Маріупольського університету взяли участь у першій ознайомчій лекції, яка відбулася 17 лютого.


Під час онлайн-заходу представники Elsevier продемонстрували переваги ScienceDirect, презентувати українськомовний інформаційний портал ScienceDirect hub для навчання, ознайомили з варіантами пошуку наукових джерел і налаштуванням сповіщень для більш ефективної роботи з академічними текстами з тем досліджень.


Більш детальна інформація про створення акаунтів, отримання доступу, роботу з електронними джерелами, пошук інформації в системі ScienceDirect буде представлена у наступних вебінарах, які проходитимуть англійською та українською мовами. Ознайомитися з розкладом подальших онлайн-тренінгів можна за посиланням.


Скористатися ресурсами повнотекстової бази даних ScienceDirect можна зі стаціонарних комп’ютерів МДУ або з інших гаджетів за попереднім зверненням до інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки вишу. Електронна адреса для зворотного зв'язку – [email protected].

Переглядів: 225 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0