12:13
Онлайн-лекція з професором Салонікського університету Кіріакосом Хадзикіріакідісом на тему Геноцид християнських народів Османської імперії

На запрошення кафедри грецької філології та перекладу МДУ у рамках Дня вшанування пам’яті жертв Геноциду понтійських греків, який відзначається 19 травня, 20 травня 2021 року відбулася онлайн-лекція професором кафедри понтійських досліджень історико-археологічного відділення філософського факультету Салонікського університету на тему «Геноцид християнських народів Османської імперії на початку 20 ст. Ситуація греків Понту».

Лектор презентував історичні архівні матеріали, результати дослідження вітчизняних та зарубіжних дослідників. Також було зазначено, що у нашій історичній пам'яті назавжди залишаться трагічні події 1916-1923 років, коли в результаті злочинних дій младотурків, були жорстоко знищені понад чверть мільйона греків малоазійського Понта. Пам'ять про геноцид стала частиною нашого генетичного коду і передається з покоління в покоління.


Після закінчення лекції відбулася дискусія щодо даної теми, було обговорено та визначено подальші напрямки співробітництва між університетами.

Переглядів: 287 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0