13:27
Поезія поєднала студентів МДУ та ліцеїстів грецького міста Трикала

У рамках навчального курсу «Сучасна грецька література – поезія» кафедра грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету провела культурний захід, у якому взяли участь студенти і викладачі кафедри, а також учні та вчителі професійного технічного ліцею міста Трикала (Греція), які були на онлайн-зв’язку.

Серед почесних гостей заходу були проректор з міжнародних зв’язків МДУ, радник голови Донецької облдержадміністрації, професор Микола Трофименко, заступник координатора з питань освіти Маріуполя Іоанніс Мавроматис і представник муніципалітету міста Зографу Яніс Берсіміс.


У неформальній творчій атмосфері студенти декламували вірші грецьких поетів Мільтоса Сахтуріса і Костандиноса Кавафіса. Неабиякий захват учасників викликав покладений на музику вірш Мільтоса Сахтуріса «Військовий поет», який виконали студенти МДУ Ліана Дадіані та Дмитро Ворона (гітарний супровід). До речі, цей вірш студенти переклали українською мовою за сприяння філологів Аргіріса Нікаса та Ефі Макрі, які працюють на кафедрі грецької філології та перекладу по лінії Міністерства освіти, досліджень і релігії Греції.


Представники ліцею під час культурного заходу презентували ілюстровану збірку віршів грецькою та англійською мовами, створену учнями за допомогою грецького філолога Дори Фалагара до Всесвітнього дня поезії.


За словами викладачів кафедри грецької філології та перекладу, подібні заходи стануть невід'ємною частиною навчального процесу на спеціальностях, де грецька мова вивчається як перша іноземна, адже вони сприяють підвищенню якості підготовки фахівців і культурному збагаченню як студентів, так і ліцеїстів.


Підпишіться на телеграм-канал t.me/mdu_mariupol і першими дізнавайтеся найцікавіші новини МДУ

Переглядів: 344 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0