14:56
Старший викладач кафедри слов'янської філології та перекладу Олена Педченко провела тренінг-семінари для Маріупольських ліцеїв

17.02.2020 для вчителів російської мови та зарубіжної літератури на базі НВК "Ліцей-школа 27" відбулося заняття творчої лабораторії "Шляхи інтерпретації художнього твору".

Лектором виступила – кандидиат філологічних наук, ст.викладач кафедри слов'янської філології та перекладу МДУ Олена Педченко. Основним питанням для обговорення став лінгвістичний аналіз художнього тексту. Наступний тренінг-семінар "Використання лінгвістичного аналізу на уроках літератури" відбувся 20.02.2020 на базі Маріупольського міського технологічного ліцею. Тренінг мав на меті визначення можливостей практичного використання видів лінгвістичного аналізу при вивченні художнього тексту на уроках з інтеграцією.


Основними питаннями для обговорення стали:

  • проблеми дослідницького підходу до вивчення художнього тексту у старших класах;
  • лінгвістичний підхід як засіб розвинення асоціативного, творчого та наукового мислення при вивченні творів літератури;
  • практичне використання концептуального, денотативного, емотивного аналізів семантичного поля художнього тексту для вивчення універсалій"людина", "час", "простір".

Лінгвістичний аналіз тексту дозволяє осягнути навички його створення; його використання при вивченні мови та літератури дозволяє мотивувати пізнавальну та дослідницьку активність школярів, розвиває їх творче та наукове мислення.

Завдяки тренінгу його слухачі мали можливість дізнатися, що складні наукові концепції можуть бути висвітлені просто та зрозуміло і тому отримують прекрасні перспективи для залучення їх у навчальний процес.

Переглядів: 326 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0