15:03
Стартує XVІІ Конкурс літературного перекладу «ПереКЛАДач»

Студентське наукове товариство «ПереКЛАДач», кафедра слов’янської філології та перекладу за участю кафедр культурології та інформаційної діяльності, теорії та практики перекладу, італійської філології, грецької філології та перекладу, а також наукової бібліотеки МДУ традиційно оголошують про початок ХVІІ Конкурсу літературних перекладів «ПереКЛАДач».

Цього року конкурс проводиться у рамках святкування 30-річчя МДУ, у зв’язку з чим конкурсанти отримають нове цікаве завдання для перекладу, незвичне та творче. Традиційно, особливу увагу приділено поетичному тексту, оскільки студенти та школярі завжди виявляли зацікавленість саме до цього перекладацького жанру. Отже, студенти та школярі знов зможуть потренуватися у перекладі з російської, української, польської, англійської, італійської мов. Невеликий обсяг текстів запропонованих номінацій дозволяє учасникам виявити не лише бездоганні знання мов оригіналу та перекладу, але й особливості перекладу специфічної лексики.


У зв’язку з несприятливою епідеміологічною ситуацією в Україні через пандемію коронавірусної хвороби та задля запобігання її поширенню XVII Конкурс літературного перекладу «ПереКЛАДач» буде проводитися у дистанційному форматі. По закінченню конкурсу учасники та переможці отримають електронні примірники сертифікатів та грамот.


Строки проведення конкурсу: Початок конкурсу – 30 жовтня 2020 року. Прийом конкурсних робіт до 22 лютого 2021 року (включно). Підсумки конкурсу буде підбито на черговому засіданні СНТ «ПереКЛАДач» у березні 2021 року на факультеті грецької філології та перекладу.


Більш детально ознайомитись з умовами конкурсу можна за посиланням.

Переглядів: 221 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0