23:46
Студент МДУ став головним героєм документального фільму і відвідав Німеччину

На запрошення кінокомпанії «Filmkantine» студент ІІ курсу спеціальності «Переклад (англійська)» Маріупольського державного університету Сергій Лисюра відвідав презентацію документального фільму «Anja und Serjoscha» у Німеччині.  

Сергій Лисюра разом з іншими маріупольськими студентами Ганною Шишман і Дмитром Колдою стали героями документального фільму про життя у промисловому прифронтовому місті режисерок Іветт Льоккер та Інги Пилипчук. Над кінострічкою працювала знімальна група з Берліну протягом квітня-травня 2018 року. Зйомки велися у Маріуполі, у тому числі й на факультеті грецької філології та перекладу МДУ.


У фільмі йдеться про двох студентів, які живуть у промисловому місті поблизу зони воєнних дій. Попри усі негаразди вони намагаються бути яскравими, мати незалежний від зовнішнього впливу світогляд та проводити громадські акції із соціальним контекстом і найголовніше – лишатися найкращими друзями. 


Презентація фільму «Anja und Serjoscha» відбулася у берлінському кінотеатрі «Colloseum». Також на презентації німецькі глядачі змогли побачити кінострічку «Шо шо? (Східноукраїнський діалог)» маріупольського кінорежисера Сашка Протяга. Публіка тепло прийняла фільми, після чого відбулася дискусійна панель щодо культурного життя в Україні. 


Кінострічку «Anja und Serjoscha» також презентували у гімназії західнонімецького містечка Мьорс, де герої фільму поспілкувалися з учнями і викладачами, розповіли про життя на Сході України. Після цього вони відвідали Берлінський університет імені Гумбольдта, де зустрілися зі студентами, що вивчають слов’яністику. 

 

Читайте такожГоворимо англійською: студенти МДУ змагалися в усному мовленні та перекладі


 

Переглядів: 317 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0