11:59
Студентки МДУ повернулися зі стажування на острові Калімнос

Студентки факультету грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету Альбіна Черкез, Крістіна Чапни та випускниця факультету Тетяна Суботіна протягом двох тижнів проходили стажування на острові Калімнос з метою вивчення грецької мови та культури.

Організатором освітньої програми виступила Асоціація міжнародних відносин і культурного обміну Калімнос-Афіни. Програма об’єднала учасників з України, Грузії, Італії, Мексики, Палестини, Сербії та Єгипту.


Окрім острова Калімнос, де проходило навчання, дівчата відвідали острів Кос і Патмос, де побачили велику кількість храмів і монастирів, а перебуваючи в Афінах – відвідали найвідоміший з акрополів. Студентки відзначили, що найяскравішим моментом стажування став заключний концерт, на якому учасники представляли творчі номери і знайомили присутніх із культурою своїх країн.


МДУ вже багато років активно співпрацює з Асоціацією міжнародних відносин і культурного обміну Калімнос-Афіни на чолі з Марією Теодоріду, яка є добрим другом університету. Лише за останні три роки близько 20 студентів МДУ взяли участь у міжнародних програмах на острові Калімнос.


Двотижневе стажування у Греції для студенток університету було безкоштовним – учасниці оплачували лише переліт. Наприкінці програми вони склали підсумковий тест і отримали документ про завершення навчання.

Переглядів: 299 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0