10:40
Святкування Дня незалежності Республіки Польща: 103-я річниця

11 листопада в Центрі польської культури Маріупольського державного університету пройшов захід, присвячений 103-й річниці проголошення незалежності Республіки Польща. В ньому взяли участь студенти історичного факультету, факультету філології та масових комунікацій та факультету грецької філології та перекладу, яким цікава історія та культура сусідньої з Україною держави.

Під час святкування студенти подивилися презентацію, відеоматеріали щодо нелегкого шляху польського народу до незалежності і про засновника польської армії, маршала Польщі Юзефа Пілсудського, який першим очолив відроджену в 1918 році польську державу. Учасники зустрічі дізналися значення польської національної символіки, говорили про історичні факти та легенди, пов'язані з її появою, про роль герба і гімну в історії Польщі на різних етапах становлення та розвитку її державності.


Наприкінці зустрічі учасникам було запропоновано пройти вікторину “Дорогою Польщі”: перевірити себе, наскільки добрі знання має студентство щодо устрою, історії та цікавинок країни.


Захід було організовано та проведено дистанційно, на платформі GoogleMeet старшим викладачем кафедри СФП Ганною Масловою.

Переглядів: 298 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0