16:50
Свобода – це життя греків: МДУ приєднався до святкування Дня «Охі»

28 жовтня викладачі і студенти факультету грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету взяли участь в урочистому західі з нагоди Дня «Охі» і 75-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, який проходив у грецькому культурному центрі «Меотіда».

День «Охі» відзначається в усіх країнах світу, де є грецька діаспора. 28 жовтня 1940 року італійський диктатор Беніто Муссоліні висунув грецькому уряду ультиматум із вимогою дозволити італійським військам зайняти територію Греції, на що грецький народ одностайно відповів «Ні» («ОХІ») і вступив у нерівну боротьбу з ворогом.


За традицією на початку заходу прозвучали гімни Греції та України. З вітальним словом до присутніх звернулися Генеральний консул Греції в Маріуполі Грігоріос Тассіопулос, голова Федерації грецьких товариств України Олександра Проценко-Пічаджи, голова благодійної організації «Фонд Бумбураса» Пантелеймон Бумбурас та проректор з науково-педагогічної роботи МДУ, доцент Ірина Петрова.


Присутні відзначили героїзм українського і грецького народів, які мужньо виступили проти фашистських загарбників та відстояли своє право жити у вільній країні, і вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у Другій світовій війні і тих, хто сьогодні віддає життя, боронячи незалежність України.


У концертній програмі взяли участь вихованці дошкільної групи Маріупольського товариства греків, учні музичної школи, маріупольських загальноосвітніх шкіл №№ 8, 47, танцювальні коллективи грецького танцю Маріупольського товариства греків, школи №8 та зразковий чоловічий ансамбль грецького танцю «Зорба». Творчі номери підготували студенти МДУ під керівництвом викладачів-філологів із Греції Ефі Макрі та Аргіріса Нікаса.

Переглядів: 299 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0