10:01
У МДУ обговорили проблеми взаєморозуміння у сім’ї, вплив ґендерних стереотипів на відносини у шлюбі, причини дитячої та жіночої істерії

6 березня об 11.20 у Центрі "Window on America Mariupol" (читальна зала Наукової бібліотеки МДУ) відбулася дискусія «Почуй мене: проблема сімейного взаєморозуміння в оповіданні Шарлотти Гілман «Жовті шпалери». Захід організовано за підтримки СНТ «Фаgost» (кафедра СФП), Центру ґендерних досліджень і освіти МДУ та Центру "Window on America Mariupol".

Основною темою дискусії стало обговорення проблем взаєморозуміння у сім’ї, згубного впливу ґендерних стереотипів на відносини у шлюбі, причини дитячої та жіночої істерії.⁉️ Оповідання Шарлотти Перкінс Гілман (1860 - 1935) «Жовті шпалери» (The Yellow Wallpaper) обрано не випадково, воно вважається одним з найяскравіших зразків жіночої прози, що не тільки відбило ґендерні, соціальні та інтелектуальні уявлення межі століть, а й стало дивним прикладом специфічної художньої оптики.


Невипадково творчість Гілман викликає великий інтерес як представників фемінізму, так і літературознавців (Е.Хеджес, С.Гілберт і С.Губар, А.Колодни, Д.Кеннард, П.Трейчлер та ін.). Але мова йшла не тільки про жіноче, а, насамперед, про загальну проблему влади психіатричного діагнозу, за допомогою якого здійснюється влада домінантних культурних цінностей. Ведуча засідання: к.філол.н., ст.викл. кафедри СФП Олена Василівна Педченко.

Переглядів: 306 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0