10:03
У МДУ вшанували пам’ять жертв Геноциду понтійських греків

На факультеті грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету відбувся захід, присвячений 100-річчю Геноциду греків Понта. Щороку 19 травня Греція відзначає День пам’яті загиблих під час геноциду понтійських греків.

Навмисне фізичне знищення корінного грецького населення історичного Понта здійснив уряд младотурків і продовжили кемалісти у 1914-1923 роках в Османській імперії. Геноцид понтійських греків є частиною більш широкого Геноциду греків Малої Азії, але розглядається окремо через географічну ізоляцію регіону Понта і низку геополітичних та історичних особливостей.


З метою ознайомлення студентів із трагічною, проте важливою сторінкою історії грецького етносу доцент кафедри культурології та інформаційної діяльності МДУ Степан Янковський провів лекцію, після чого студенти переглянули фільм грецькою мовою «По слідах аргонавтів», який підготував Салонікський університет імені Аристотеля.


Крім того, студенти МДУ долучилися до масштабної акції «We remember. Ми пам’ятаємо. Δεν ξεχνάμε», яка проходить щороку з ініціативи Всесвітнього координаційного комітету понтійської молоді. У рамках акції молодь вшановує пам'ять загиблих у результаті Геноциду грецького населення Понту, опублікувавши в соцсережах фото з тематичним плакатом і хештегами #WeRemember, #PontianGenocide, #Mariupol, #Ukraine.

Переглядів: 336 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0