15:02
Учасники конкурсу МАН презентували свої дослідження на кафедрі слов’янської філології та перекладу

Завершився І (міський) етап Всеукраїнського конкурсу МАН. Кафедра слов’янської філології та перекладу приймала та оцінювала роботи 3 секцій.

Розглядалися дослідження з проблем сучасної польської мови, а саме, функціонування лексем на позначення кольорів (Солоп Марія, Ліцей-школа № 48); питання омонімії та багатозначності у російській мові (Трубіцина Поліна, Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 3 із поглибленим вивчення окремих предметів); категорія наративних структур та їх особливості в романі М. Зусака «Крадійка книжок» (Ляпунова Вікторія, Маріупольська спеціалізована школа №66); естетика літературного імпресіонізму на прикладі роману Е. Дюжардена «Лаври зрізано» (Хайруліна Олена, Маріупольський міський технологічний ліцей).


Учасниці продемонстрували дослідницькі здібності на високому рівні, що оцінили члени журі, - всі отримали майже максимально високі бали.


Голова жури, завідувачка кафедри слов’янської філології та перекладу Олена Педченко, подякувала науковим керівникам за високоякісні дослідження юних науковців та надихання їх на вагомі кроки до науки.

Переглядів: 214 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0