10:03
Великий мультилінгвальний тур до музею народного побуту та етнографії

17 березня у межах проєкту “Я пишаюся Маріуполем!”, що має на меті створення єдиного освітньо-культурного простору у м. Маріуполі, студенти спеціальності «Філологія. Переклад (українська, російська, польська)» взяли участь у Великому мультилінгвальному турі до музею народного побуту та етнографії нашого міста. Метою заходу були рішення декількох завдань, а саме: навчання поза межами класу, креативні та інноваційні рішення у вивченні іноземних мов, народознавства, історії та культури краю.

За цієї мети у Музеї були проведені екскурсії англійською, новогрецькою, німецькою та польською мовами. Школярі та студенти Маріупольського державного університету презентували експозиції музею, розповідали про особливості повсякденного життя представників різних національностей, які заселили територію Приазов'я з кінця XVIII століття – українців, греків , німців та поляків іноземними мовами. До керівництва проектом були запрошені провідні спеціалісти з викладання іноземних мов: Ольга Куриленко (Маріупольський технічний ліцей), Олена Корольова (Загальноосвітня школа №47), Олена Темченко (Загальноосвітня школа № 68), Наталія Гримайло, голова україно-польської товариства «Гроно».


Захід проходив за підтримки департаментів освіти та культури Маріуполя, Маріупольського державного університету, німецького товариства "Відергебурт/Відродження", українсько-польського культурно-освітнього товариства "Гроно" та Федерації грецьких товариств України, Маріупольського товариства греків, генерального консульства Грецької Республіки в Маріуполі, офісу координатора з питань грецької освіти.


У подальшому завдяки міжнародній навчальній програмі Європейської Комісії eTwinning Plus буде здійснений обмін досвідом у аспекті вивчення народного побуту та етнографії у прямому ефірі через Google meeting між культурами різних національностей. Презентація матеріалу пройде як між навчальними закладами України (Маріуполь, Львів, Одеса, Черкаська ОТГ, Волноваха) так і на міжнародному рівні.

Переглядів: 242 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0