10:25
Викладачі МДУ долучилися до обговорення перспектив розвитку науки у школах

Доценти кафедри грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету Юлія Жарікова і Юлія Кіор взяли участь в обласному практичному семінарі «Шкільна акмеоспільнота – епіцентр науково-дослідницької діяльності», який проходив у селищі Старий Крим.

Захід організований Маріупольською спеціалізованою школою з поглибленим вивченням новогрецької мови № 46 за підтримки Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Департамента освіти Маріупольської міської ради та Методично-консалтингового Центру Маріупольської міської ради.


Учасники обговорювали науково-дослідницьку діяльність у контексті інтелектуального розвитку особистості, інноваційні методики і технології у роботі з обдарованою учнівською молоддю, шляхи удосконалення роботи наукових товариств учнів, форми співпраці шкіл із закладами вищої освіти, розбудову шкільних акмеоспільнот.


Завідувач кафедри грецької філології та перекладу МДУ Юлія Жарікова зазначила, що університет і кафедра вже мають досвід співробітництва зі школами міста, зокрема школами Старого Криму, Сартани, Мангуша та іншими. Учні презентують свої перші наукові роботи під час Наукового дебюту, що проходить у рамках Декади студентської науки, та беруть участь у круглому столі «Актуальні проблеми грецької філології та перекладу», який кафедра організовує щороку до Дня науки.


Викладачі МДУ запросили до співробітництва директорів закладів середньої освіти для подальшої розбудови учнівської акмеоспільноти у партнерстві з МДУ, а також для створення необхідних умов для підтримки обдарованої учнівської молоді.

Переглядів: 313 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0