13:39
Викладачі МДУ взяли участь в Україно-британському форумі «Досконалість викладання і навчання у вищій освіті»

4 грудня у Києві відбувся Україно-британський форум «Досконалість викладання і навчання у вищій освіті», у якому взяли участь декан факультету іноземних мов Маріупольського державного університету, професор Олена Павленко та доцент кафедри теорії та практики перекладу Олена Пефтієва.

Форум є першим у серії заходів нової трирічної Програми вдосконалення викладання у вищій освіті України (Ukraine Higher Education Teaching Excellence Programme). Захід мав на меті започаткувати національну платформу для фахового обговорення та обміну кращими практиками викладання і навчання в українських університетах.


У форумі взяли участь ексміністр освіти і науки України Лілія Гриневич, ректори, проректори, керівники підрозділів, провідні науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти й експерти, які активно залучені до процесу вдосконалення викладання та професійного розвитку викладачів університетів.


Учасники форуму ознайомилися з досвідом Великої Британії щодо вдосконалення викладання у вищій школі та досвідом університетів України щодо професійного розвитку викладачів, а також обговорили, що необхідно університетам для вдосконалення викладання та яким чином національна політика сприятиме цьому процесу.


Під час форуму Британська Рада представила нову Програму, спрямовану на розвиток досконалості викладання і навчання у вищій школі України, реалізація якої відбуватиметься протягом 2019-2022 років.


Партнерами Британської Ради в Україні у реалізації програми є Інститут вищої освіти НАПН України та Advance HE (Велика Британія). Програма реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національного агентства забезпечення якості вищої освіти.

Переглядів: 306 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0