11:57
Викладачі та студенти факультету грецької філології та перекладу МДУ приєдналися до святкування Дня "ОХІ"

28 жовтня 2021 року відбувся урочистий захід з нагоди святкування національного свята Греції – Дня «Охі» у дистанційному форматі на платформі Google-meet. Організаторами виступили викладачі кафедри грецької філології та перекладу, викладач від Координаційного офісу з питань освіти при Генеральному Консульстві Греції в м. Маріуполі по лінії Міністерства освіти та релігії Греції Ставрос Андоніадіс. На заході були присутні близько 45 студентів, викладачів та вчителів від Координаційного офісу з питань освіти.

В.о. завідувача кафедри грецької філології та перекладу Юлія Лабецька звернулась з привітанням до учасників заходу та надала історичну довідку стосовно історичних подій 40-х років, наголошуючи на мужності та самовідданості грецького народу, який одностайно відповів рішуче «НІ» («ОХІ») на ультиматум італійського диктатора Муссоліні.


Завідувачка зазначила, що тема супротиву та нескори перед фашистськими загарбниками добре знайома всім українцям. Зокрема, у вересні у Донецькій області святкують річницю звільнення Донбасу від німецько-фашистських військ та вшановують пам'ять мільйонів загиблих у Другій світовій війні. А 14 жовтня вся країна святкує день Захисника і захисниці України і вшановує память борців за свободу та незалежність нашої батьківщини від часів козацтва до сьогодення.


Презентація, підготована викладачем від Координаційного офісу з питань освіти Ставросом Андоніадісом та озвучена ведучими, демонструвала основні події грецької історії, пов’язані з оголошенням війни, окупацією, першими перемогами, рухом опору та звільненням від фашизму, а також супроводжувалась декламацією тематичних віршів у виконанні студентів кафедри грецької філології та перекладу та музичним відлунням історичних подій. Усі присутні пригадали подвиг грецького та українського народів у боротьбі з фашизмом і вшанували пам'ять загиблих у цьому протистоянні.

Переглядів: 272 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0
avatar