11:02
Випускниці МДУ продовжили вивчати новогрецьку в Афінському університеті

Випускниці факультету грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету Валерія Зацепіна та Валентина Олійник протягом шести тижнів вивчали новогрецьку мову в Афінському національному університеті імені Каподистрії. Для участі в освітній програмі дівчата подали заявку на стипендію Фонду Костаса та Елені Урані і пройшли відбір.

У програмі взяли участь близько 60 магістрантів, аспірантів і дипломованих філологів з усього світу. Навчання було спрямовано на поглиблення знань з мови, історії та культури Греції. Воно передбачало щоденні заняття у Центрі з вивчення новогрецької мови, а також відвідування музеїв та екскурсій.


Також у рамках програми випускниці МДУ взяли участь у науковому дослідженні «Викладання грецької мови як іноземної у Греції та на батьківщині» разом зі студентами-аспірантами Афінського національного університету імені Каподистрії.


Під час перебування в Афінах Валерія та Валентина відвідали найстаріший район Плака, центральний район Монастиракі, площу Синтагма, Акрополь, Музей Бенаки, а також концерти грецьких виконавців. Учасниці освітньої програми брали участь у виїзних екскурсіях до давньогрецьких міст Делфі, Мікени та Епідавр, до першої столиці Греції – Нафпліон та околиці всесвітньовідомої гори Парнас – міста Арахова.


Стажування завершилося письмовим іспитом з пройденого матеріалу й отриманням дипломів учасників освітньої програми.


Валерія та Валентина закінчили маністратуру за спеціальністю «Мова та література (новогрецька)». Наразі Валерія займає посаду перекладача відділу міжнародних зв'язків МДУ, а Валентина працює перекладачем в інтернет-просторі.


Вивчення новогрецької мови в Афінському національному університеті імені Каподистрії – не перше зарубіжне стажування Валерії Зацепіної та Валентини Олійник. Раніше вони вже брали участь у програмах з вивчення мови на острові Калімнос та у Салоніках.

Переглядів: 282 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0