10:32
Всесвітній день грецької мови в МДУ

9 лютого 2022 року, у Всесвітній День грецької мови, кафедра грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету спільно з Федерацією грецьких товариств України провела урочистий онлайн-захід «Грецька мова крізь призму літератури (від революції до сьогодення)»

До заходу приєдналося більше 100 осіб з різних куточків України, представники грецької спільноти, учні, студенти, вчителі та викладачі, громадські діячі, поціновувачі грецької мови та літератури.


З вітальним словом виступили: Олена Добра, заступник голови Федерації грецьких товариств України, завідувач відділом освіти, Надія Чапні, голова Маріупольського міського товариства греків, Ніна Воробей, директор ЗОШ № 47 м. Маріуполя, Ставрос Андоніадіс, викладач грецької мови по лінії Міністерства закордонних справ Греції, який зачитав лист-привітання заступника міністра закордонних справ Андреаса Кацаніотіса.


У заході взяли участь учні школи № 46 смт. Старий Крим та ЗОШ № 47 м. Маріуполя, студенти кафедри грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету. Діахронічність та розвиток грецької мови в період від революції 1821 р. до сьогодення було продемонстровано на прикладі уривків з творів видатних грецьких письменників та поетів, таких, як Діонісіос Соломос, Андреас Калвос, Косма Етолійський, Адамантіос Кораїс, Янніс Макріянніс, Еммануїл Роїдіс, Георгіос Візіїнос, Александрос Пападіамантіс, Захаріас Папандоніу, Іліас Венезіс, Андоніс Самаракіс, Янніс Ксантуліс

Переглядів: 214 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0