12:37
Всесвітньо відома філологиня Елені Гріва ознайомила студентів МДУ з інноваційними підходами до викладання мови

11-12 вересня у Маріупольському державному університеті проходили відкриті лекції професорки прикладної лінгвістики Університету Західної Македонії Елені Гріва на тему «Змістовно-мовне інтегроване навчання: інноваційний міжкультурний підхід до викладання мови як другої/іноземної».

Підчас занять студенти факультету іноземних мов і факультету грецької філології та перекладу МДУ ознайомилися з методикою, яка передбачає вивчення немовних предметів іноземними мовами, розвиток логічного й абстрактного мислення та вміння поєднувати отриманні знання із висловлюванням власних думок іноземною мовою. Також присутні дізналися про вправи, які тренують навички говоріння, письма, читання, аудіювання в межах даної методики.


Елені Гріва відвідала МДУ за програмою академічної мобільності Еразмус+ у рамках договору про співпрацю між Університетом Західної Македонії, Фракійським університетом імені Демокрита і Маріупольським держуніверситетом. Це авторитетна вчена, авторка серії підручників з вивчення грецької мови, яка читає лекції студентам і проводить курси підвищення кваліфікації викладачів мови у Греції, Албанії, Канаді та інших країнах. Вона розробила ефективну методику викладання мови як другої/іноземної, яку презентує по всьому світу.


Перебуваючи в МДУ, Елені Гріва зустрілася з керівництвом університету і факультету іноземних мов, викладачами кафедр й обговорила перспективи розвитку співпраці. З-поміж іншого, досягнуті домовленості щодо залучення викладачів МДУ до читання лекцій в Університеті Західної Македонії, проведення спільних наукових досліджень з метою розробки і подальшого впровадження інноваційних методик викладання іноземних мов.


Також на рівні міста обговорювалися можливості співробітництва із закладами середньої освіти у рамках програми Еразмус+, зокрема, технічне оснащення і забезпечення навчально-методичними матеріалами базових шкіл, у яких підвищуватимуть кваліфікацію вчителі іноземних мов з усього міста.

Переглядів: 297 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0