08:19
Доцент кафедри теорії та практики перекладу Пефтієва Олена прийняла участь у Міжнародній літній школі іспанського університету міста Корунья

Пефтієва Олена вже вдруге прийняла участь у програмі Erasmus+, цього року у Міжнародній літній школі іспанського університету міста Корунья у липні 2020 року.

Щоб бути прийнятим до викладацького складу університету, Пефтієва Олена у пройшла два етапи відбору для участі у Міжнародній літній школі. На першому етапі у 2019 році експертною комісією, до якої входили авторитетні колеги-спеціалісти із університету м. Корунья, було розглянуто запропонований план викладання «Дискурсивного аналізу», систему оцінювання та відеоролік з кратким описом дисципліни. На другому етапі курс “Critical Discourse Analysis” було запропоновано студентам, які мали змогу вибирати із 31 дисципліни те, що їм цікаво або близьке за спеціальністю.


Курс «Critical Discourse Analysis» зацікавив студентку-соціолога Прагаті Гупту із індійського університету міста Делі. Щоденні чотири часи сесій дали чудовий результат. Вона блискуче захистила свою індивідуальну роботу, використовуючи дискурсивний аналіз і одержала 6 кредитів, які додаються до її кредитів в університеті Делі.


Курс «Critical Discourse Analysis» призначений для професіоналів різних сфер, таких як юристи, історики, бізнесмени, медичні фахівці та інших. Дискурсивний аналіз має на меті освоїти методику аналізу текстів ЗМІ, він допомагає читати між рядків, сприймати приховане повідомлення, дає можливість читачам протистояти упередженій інформації, визнавати суб'єктивність, посилювати критичне мислення та робити власний висновок.


Оскільки карантин було подовжено, Міжнародна літня школа відбулася дистанційно.

Переглядів: 327 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0