10:31
Абітурієнт 2022: МДУ отримав бюджетні місця на підготовку бакалаврів

Маріупольський державний університет отримав 172 бюджетних місця на підготовку бакалаврів денної та заочної форм навчання, які вступають до вишу на основі повної загальної середньої освіти.

Фіксовані місця державного замовлення розподілені між абітурієнтами, які вступають за загальним конкурсом і за конкурсом у межах квоти-1 та квоти-2, на які претендують абітурієнти пільгових категорій, зокрема молодь з тимчасово окупованих і особливо небезпечних територій.


МДУ пропонує вступникам широкий вибір сучасних освітніх програм. Найбільший обсяг держзамовлення на спеціальностях «Менеджмент» – 18 місць, «Право» – 14 місць та «Економіка» – 11 місць.


По 8 бюджетних місць Міністерством освіти і науки України виділило на підготовку фахівців за напрямами «Дошкільна освіта» та «Соціальна робота», 7 місць – на спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування». Спеціальності «Облік і оподаткування» та «Маркетинг» отримали по 6 місць.


Цього року педагогічні спеціальності отримали наступну кількість держбюджету: «Початкова освіта», «Середня освіта. Українська мова та література», «Середня освіта. Історія» мають по 5 місць, «Середня освіта. Фізична культура» та «Середня освіта. Англійська мова і література» – по 4 місця.


Одні із найпопулярніших спеціальностей МДУ – «Психологія», «Журналістика», «Системний аналіз», «Туризм», «Екологія» отримали по 5 місць. На спеціальності «Соціологія» за кошти держбюджету навчатимуться 4 студенти.


Такі суспільноважливі спеціальності, як «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Культурологія», «Політологія», «Кібербезпека», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» та «Міжнародний бізнес» мають по 3 бюджетних місця.


Майбутні філологи з української, англійської та німецької мов отримали по 3 місця держзамовлення. Стільки ж місць виділили на підготовку майбутніх перекладачів з італійської, новогрецької, німецької та англійської.


Маріупольський державний університет має достатню кількість місць для забезпечення підготовки фахівців за всіма освітніми програмами. Ліцензований обсяг на денній формі навчання складає 1855 місць, на заочній – 1380.

Переглядів: 203 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0