12:27
Абітурієнт 2022: у МДУ понад 100 магістрантів навчатимуться за кошти держбюджету

Маріупольський державний університет отримав 135 бюджетних місць на підготовку за освітнім ступенем магістр денної та заочної форм навчання.

Фіксовані місця державного замовлення розподілені між абітурієнтами, які вступають на загальних умовах і молоді з тимчасово окупованих та особливо небезпечних територій.


МДУ пропонує вступникам широкий вибір сучасних освітніх програм. Цього року найбільший обсяг держзамовлення мають спеціальності «Дошкільна освіта» – 17 місць і «Менеджмент» – 15 місць.


Майбутні вчителі початкових класів отримали від Міністерства освіти і науки України 10 бюджетних місць, вчителі історії, української та англійської мови – по 5 місць.


Не менш затребуваними для держави є фахівці із захисту навколишнього середовища, підтримки фізичного і психологічного здоров’я. Абітурієнти, які вступатимуть на спеціальність «Екологія», можуть розраховувати на 9 бюджетних місць, а ті, хто планує навчатися за спеціальностями «Фізична культура і спорт» та «Психологія», – на 5 місць.


По 4 місця держзамовлення мають спеціальності «Журналістика», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Маркетинг», «Право». Економічні освітні програми МДУ отримали по 3 бюджетні місця. Стільки ж місць виділено на підготовку соціологів, системних адміністраторів, менеджерів з туризму.


Отримувати філологічну та перекладацьку освіти молодь також зможе за кошти держбюджету. Польську і російську мови безкоштовно вивчатимуть 2 студенти, англійську і німецьку – 6, італійську – 2, новогрецьку – 3, українську – 2.


Такі актуальні спеціальності як «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Історія та археологія», «Міжнародний бізнес» мають по 2 бюджетні місця. Майбутні культурологи, політологи і дипломати отримали від держави по 1 бюджетному місцю.


Маріупольський державний університет має достатню кількість місць для забезпечення підготовки фахівців за всіма освітніми програмами. Ліцензований обсяг на денній формі навчання складає 750 місць, на заочній – 940.

Переглядів: 204 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0