16:32
Викладачі кафедри грецької філології та перекладу МДУ вирушили до Греції з освітньою місією у рамках програми Еразмус+

Освітянки Маріупольського державного університету відвідали Фракійський університет імені Демокрита за програмою академічної мобільності Еразмус+.

До колиски Західної цивілізації вирушили деканка факультету грецької філології та перекладу, доцентка Юлія Жарікова та завідувачка кафедри грецької філології та перекладу, доцентка Юлія Лабецька.


Під час перебування у грецькому закладі вищої освіти викладачки МДУ зустрілися з адміністрацією вишу на чолі з ректором, професором Александросом Поліхронідісом, завідувачем кафедри мови, філології та культури країн Причорномор’я, професором Іліасом Петропулосом та заступницею завідувача кафедри, професором Марією Дімасі.


Фракійський університет є добрим другом Маріупольського державного університету і підтримує академічну спільноту МДУ у реалізації спільних проєктів. Українські та грецькі освітяни розглянули напрями розширення існуючої співпраці між вишами.


Ми розглянули питання розробки спільних освітніх програм для отримання студентами кафедри грецької філології та перекладу подвійних дипломів у майбутньому. Також надали увагу обговоренню публікації спільного проєкту кафедр наших вишів для україномовних учнів грецьких шкіл. Це особливо актуально в умовах вимушеного переселення людей через воєнні дії в Україні,

– декан ФГФП Юлія Жарікова.


З-поміж іншого, освітянки Маріупольського університету дали інтерв’ю грецькому виданню Paratiritis Thrakis. Юлія Жарікова і Юлія Лабецька розповіли медіа про створення факультету грецької філології та перекладу, відновлення роботи МДУ у Києві, особливості організації навчального процесу під час воєнного стану, підтримку грецької держави.

Переглядів: 224 | Додав: Деканат
Всього коментарів: 0